Alweer 5 jaar geleden

….. 5 JAAR GELEDEN… zat ik bij de kamer van koophandel en schreef mezelf in als zelfstandige…. de beste keuze in mijn loopbaan tot nu toe…

Want… ik ben werkzaam in het sociale domein en heb samen met bewoners in de wijken het prachtige programma Accent op ieders Talent mogen ontwikkelen. Een programma wat (in)formele netwerken in wijken en buurten versterkt door simpelweg koffie te drinken met de bewoners en ondernemers die we er wonen en zo vraag en aanbod in de wijk bijeen te brengen. We investeren op het Kennen en Gekend worden… van elkaar, elkaars talenten en motivatie om mee te doen, erbij te horen!
Het is nog steeds mijn droom dat dit programma in Brabant (en Limburg:)) beschikbaar komt voor alle bewonersgroepen die zelf willen mee DOEN… want het werkt… daar waar we aan de slag gaan ontstaat een geweldig mooi lokaal proces van verbinding, groei en doen wat wel kan..
De succesfactor ligt bij de bewoners die zeggen JA ik doe MEE… en ja ik wil de verantwoordelijkheid dragen voor onze wijk! Ik steek tijd en energie in mijn buurt.
Natuurlijk zijn er ook zorgen en vragen… We zijn immers in de wijken de kanteling al ver voorbij maar moeten nog werken binnen het oude (financiering) systeem… nog elke dag lees ik de woorden burgerparticipatie en eigen kracht, talentontwikkeling, verdienmodellen…. maar de business angel waar ik naar zoek heb ik nog niet gevonden..

Dus ontstond het programma ZOEM… in 2016 een aantal leuke inspirerende ZOEM sessie gehad met partners die ook zoekend zijn.. Zoekend naar kansen als het gaat om duurzame financiering, eigenaarschap / regie bij bewoners terug en waarde creatie als businessmodel… en dan komt er iets op gang in gedachten en uitwisseling van informatie maar concreet doorvertaling maken naar de praktische vragen. Dan loop ik vast…moet ik een impactmeting doen, een crowdfund actie starten of toch een coöperatie oprichten??.. Wat.. werkt… voor bewonersgroepen/ geldverstrekkers en uiteindelijk ook voor mezelf als ondernemer…
Want….ben ik wel ondernemer… ik onderneem wel van alles maar dat er nu een uitgedacht businessplan aan ten grond slag ligt… is dat niet waar ik moet starten?
… kortom de eerste 5 jaar waar ik vooral bezig was met enthousiast vertellen dat het echt kan, geef me maar een kans en ik laat het zien… dus DOEN met als resultaat dat er in 6 en voor de zomervakantie in 7 wijken mijn programma Accent op ieders Talent draait!
TROTS… ben ik zeker op alle mooie momenten, verhalen, contacten, ontmoetingen en olievlekwerking die is ontstaan…. Dus daar geniet ik deze hele maand even van…

En dan in april.. ga ik verder met DENKEN…dus denktank binnenkort heb ik jullie weer eens nodig… voor de komende 5 jaar….